Pikante Smeštaj Jagodina
apartmani i sobe jagodina Agent Lux
Apartmani Gold Crown Jagodina
S Apartmani Jagodina Smetaj
Smestaj Del Lux Vesna Jagodina
Apartmani Jova Jagodina Smetaj

Deo informacija smo preuzeli iz knjige ''Kroz Jagodinu i okolinu'' koju je napisao poznati jagodinski geograf Saša Mikić

Gde ćete na zimovanje?
Kopaonik
Zlatibor
Golija
Jahorina
Zlatar
Tara
Inos.
Banja
Ne idemRezultati

Gde ćete na letovanje?
Grčka
Turska
Bugarska
Egipat
Tunis
Crna G.
Jezero
Banja
Ne idemRezultati

Put oko sveta

1.dan BEOGRAD - LONDON – HONG KONG Sastanak putnika na beogradskom aerodromu na šalteru Kon Tiki Travela 10.45 sati. Poletanje za London u 12.45 (BA 889). Sletanje u London u 14.45. Nastavak putovanja za Hong Kong u 18.40 (BA 025). Obroci u avionu.

2.dan HONG KONG Dolazak u Hong Kong u 14.40. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

3.dan HONG KONG – SIDNEJ Doručak. Pre podne razgledanje Hong Konga, koji je po mišljenju mnogih, još uvek jedan od najatraktivnijih gradova sveta. Razgledanje obuhvata odlazak do Ripals zaliva, zatim nekadašnje ribarsko selo Aberdin (vožnja sempanima fakultativno), vrh Viktorija sa koga se pruža fantastičan pogled na ceo grad i luku, vožnju kroz Viktoriju, Kaulun i dr. Kraće slobodno vreme. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Sidnej u 20.30 (QF 128). Obroci u avionu.

4.dan SIDNEJ Dolazak u 08.20. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno pre podne za kraći odmor. Posle podne polazak na vožnju brodom po sidnejskoj luci, jednoj od najzaštićenijih na svetu, u koju je u 18. veku uplovio admiral Pacifika Džejms Kuk, i tako definitivno potvrdio postojanje "nepoznate južne zemlje". Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan SIDNEJ Doručak. Prepodnevno razgledanje grada koji je od nekadašnje kažnjeničke kolonije izrastao u pravu svetsku metropolu i najveći grad Australije. Razgledanje uključuje obilazak istorijske četvrti Roks, Kraljevsku botaničku baštu gde se nalazi stolica G-đe Mek Kvajrs, punkt sa koga se pruža izuzetan pogled na čuvenu sidnejsku operu, trgovački deo grada, kinesku četvrt, Darling luka, Kings kros, otmene rezidencijalne četvrti Dabl bej i Rouz bej, Bondai plažu, mesto sa zadivljujućim pogledom na Tihi okean, vožnju kroz četvrt Padington itd. Posle podne slobodno. Noćenje.

6.dan SIDNEJ Doručak. Slobodno pre podne za individualne obilaske. Noćenje.

7.dan SIDNEJ – HOBART Doručak. Slobodno pre podne. Transfer na aerodrom. Poletanje za Hobart u 14.25 (QF 1019). Dolazak u 16.15. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno veče. Noćenje.

8.dan HOBART Doručak. Poludnevno razgledanje grada koji se smatra vrlo značajnim za istoriju zemlje. Odlazak do Bateri Pointa, Salamanka trga, obilazak Kraljevske tasmaniijske bašte koja gleda na reku Dervent i dr. Hobart je prestonica najmanje i najudaljenije države Australije. Tasmanija je poznata po svojim prirodnim lepotama, interesantnom istorijom, kao i po endemskoj vrsti životinje, tasmanijskom đavolu. Slobodno posle podne. Noćenje.

9.dan HOBART Doručak. Celodnevni izlet do Port Artura, koji se nalazi 110 km jugoistočno od Hobarta, na poluostrvu Tasman. Značajno istorijsko mesto, bogato kulturno-istorijskim spomenicima koji se obilaze. Ovaj grad rođen je, takođe, kao kažnjenička kolonija 1830. U toku dana vožnja brodom po luci. Odlazak do vrlo neobičnih predela Tasman nacionalnog parka, Orlovskog vrata, odakle se pruža pogled na predivnu obalu tog dela ostrva. Ovaj deo ostrva ima veoma strmu i stenovitu obalu, najvišu u Australiji. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan HOBART - MELBURN Transfer na aerodrom. Poletanje za Melburn u 06:00 (QF 1010) Dolazak u 07:20. Transfer do hotela. Smeštaj. U toku pre podneva polazak na celodnevni izlet na Filipovo ostrvo. Vožnja preko Dandenonga, mesta u vinarskoj oblasti (moguća degustacija vina). Glavna atrakcija Pilipovog ostrva su na stotine ili hiljade pingvina koji svakodnevno tokom cele godine u sumrak izlaze iz okeana i traže zaklon u pesku na plaži, gde takođe polažu jaja. To se može nazvati i paradom malih pingvina. Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan MELBURN – NADI (FIĐI) Doručak. Pre podne poludnevno razgledanje Melburna, glavnog grada države Viktorija. Nalazi se na reci Jari u zalivu Filip. U toku razgledanja upoznaćete se sa njegovom prošlošću i sadašnjosti. Vožnja kroz centralni, poslovni deo koji se odlikuje sjajnom arhitekturom. Prolazi se pored Viktorijanskog umetničkog centra, zatim pored velelepnog spomenika zahvalnosti u obliku piramide, koji dominira čuvenom ulicom St.Kilda. Vožnja se nastavlja i kroz čuvenu mondensku četvrt Turak. Kratka šetnja kroz poznatu Ficroj baštu. Posle podne slobodno za individualna razgledanja grada koji je oduvek bio poznat kao grad mode, pozorišta, umetnosti, dobrih restorana kao i sjajnih prodavnica. Uveče transfer na aerodrom . Poletanje za Nadi (Fidji) u 23:59 (QF 930). Obrok u avionu.

12. dan FIĐI OSTRVO Dolazak na Fiđi u 05:40. Transfer do hotela (oko 90 min.) Boravak na ostrvu Fiđi, na bazi polupansiona (doručak i večera). Hotel WARWICK FIJI se nalazi na glavnom ostrvu Viti Levu, na njegovoj južnoj koralnoj obali, na pola puta između gradova Nadi i Suva. Smešten je na plaži sa blještavo belim peskom, što ga čini idealnim mestom za odmor. Noćenje.

13.dan FIĐI OSTRVO Doručak. Celodnevni izlet na turu do čuvenog vodopada u neopisivo lepom tropskom okruženju, koji se stropoštava u lagunu za plivanje. Laguna je okružena ogromnim rastinjem. Tek na licu mesta, u rajskom okruženju, može se shvatiti zašto su baš odatle potekle mnoge legende još uvek vrlo poznate na Fiđiju. Upoznaćete se sa raznim biljkama tradicionalne medicine, raznim tropskim voćem a istovremeno kupati sa bogovima legendarne lagune. U turu je uključen i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

14,15. dan. Fidzi ostrvo. Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

Arhipelag Fiđi se nalazi na raskrsnici plovnih puteva južnog Pacifika. Sastoji se od preko 300 ostrva od kojih većina predstavljaju pravi raj za odmor, sunčanje, kupanje i razne sportove na vodi. U vreme otkrivanja Južnopacifičkih ostrva od 16. do 19. veka, mornari su ih nazivali ljudožderskim, zbog njihovih neustrašivih ratnika i opasnih koralnih sprudova. Danas, u vreme džambo džetova, ostrva su postala središte lepog, tropskog, neodoljivog južnog Pacifika, o kome sanjaju mnogi putnici širom sveta.

16.dan NADI – HONOLULU Doručak. Slobodan dan za odmor. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Honolulu u 22.50 (FJ 820). Obroci u avionu. Dolazak u Honolulu 07.20 istog dana (zbog preletanja vremenske linije). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

17.dan HONOLULU Doručak. Pre podne razgledanje glavnog grada Havaja, Honolulua, koji se nalazi na glavnom ostrvu Oaha. Odlazak do Perl Harbora, kao i kraći obilazak Arizona memorijalnog centra. Razgledanje obuhvata i Iolani kraljevsku palatu (samo spolja), jedinu na teritoriji SAD, Kavaihao crkvu, prvu misionarsku hrišćansku crkvu na Havajima, nacionalno groblje, statuu kralja Kamehameha i dr. Slobodno posle podne. Noćenje.

18,19,20. dan HONOLULU Doručak. Slobodni dani za odmor, kupanje na divnoj, dugačkoj plaži Vaikiki, individualna razgledanja, kupovinu, noćne izlaske po brojnim restoranima i barovima itd. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

Arhipelag Havaji je najizolovaniji na svetu, na oko 4.000 km od najbližeg kontinenta, Severne Amerike. Otkrio ga je čuveni Džejms Kuk i, na nesreću, stradao na njemu. Vulkanskog je porekla sa osam glavnih ostrva koja se odlikuju veoma raskošnom prirodom. Interesantna je mešavina polinežanske, američke i azijske kulture. Može se videti vulkanska lava, bogata tropska vegetacija, duboki kanjoni i klisure i kilometarski duge plaže sa najfinijim belim peskom. Havaje sa pravom smatraju najekskluzivnijim letovalištem na svetu, a njegovu plažu Vaikiki jednom od svetskih atrakcija. Sve je na njoj podređeno ukusu bogatih turista, pre svega Amerikanaca. Sem dobrog odmora i kupanja mogućnosti za zabavu i dobar provod su neograničene.

21.dan HONOLULU – VANKUVER Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Vankuver u 08.25 (FJ 820). Dolazak u 16.35. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

22.dan VANKUVER Doručak. Pre podne razgledanje jednog od najlepših gradova Kanade, na obali Tihog okeana, okružen sa tri strane okeanom i planinom u zaleđu. Najveći je grad u provinciji Britanska Kolumbija, a treći po veličini u zemlji. Jedna je od najvećih luka. Razgledanje obuhvata kinesku četvrt, Gastaun, najstariji deo grada sa kaldrmisanim ulicama, starim kućama, parnim satom, zanimljivim radnjicama, Stenli park, sedište grada sa zgradom Parlamenta i dr. Slobodno posle podne. Noćenje.

23.dan VANKUVER – LOS ANĐELES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Los Anđeles u 17.00 (AS 632). Dolazak u 19.48. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

24.dan LOS ANĐELES Doručak. Prepodnevno razgledanje jednog od najpoznatijih gradova sveta zvanog Grad anđela. To je grad u kome verovatno žive ljudi svih rasa ovog sveta u izvanrednom ambijentu lepe pacifičke obale pod večitim kalifornijskim suncem. Naše razgledanje uključuje poznate četvrti grada kao Venis bič, Santa Moniku, Vest Vud vilidž , Bel er, Beverli hils, Rodeo drajv, Bulevar sumraka, Holivud sa čuvenim Kineskim pozorištem (sa otiscima stopala i dlanova poznatih glumaca) i dr. Posle podne slobodno. Noćenje.

25.dan LOS ANĐELES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (Diznilend, Univerzal studio i dr.). Noćenje.

26.dan LOS ANĐELES – LAS VEGAS Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Las Vegas u 12.00 (AA 784). Dolazak u 13.10. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.

27.dan LAS VEGAS Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaženja raznih atrakcija. Noćenje.

Las Vegas je san mnogih. Od nekadašnjeg zabačenog železničkog gradića, danas je postao sinonim za glamur, bogatstvo, dobru zabavu. Nosi titulu svetske prestonice kockanja. Kažu da su kocka i seks glavni motivi za posetu ovom gradu. Ipak, ono što je najinteresantnije jesu spektakularni hoteli i kazina i komleksi građevina koji se mogu videti samo tamo. Noćenje.

28.dan LAS VEGAS - ČIKAGO – LONDON Doručak. Transfer na aerodrom . Poletanje za Čikago u 10.10 (AA 1482). Dolazak u 15.42. Nastavak putovanja za London u 17.25 (BA 296). Obroci u avionu.

29.dan LONDON – BEOGRAD Dolazak u London u 07.20. Nastavak putovanja za Beograd u 08.25 (let BA 888). Dolazak u 12.05.

Azur Travel

Sva prava zadržana Agencija Autentik / Autentik.rs Popusti