Pikante Smeštaj Jagodina
apartmani i sobe jagodina Agent Lux
Apartmani Gold Crown Jagodina
S Apartmani Jagodina SmeÜtaj
Smestaj Del Lux Vesna Jagodina
Apartmani Jova Jagodina SmeÜtaj

Deo informacija smo preuzeli iz knjige ''Kroz Jagodinu i okolinu'' koju je napisao poznati jagodinski geograf Saša Mikić

Gde ─çete na zimovanje?
Kopaonik
Zlatibor
Golija
Jahorina
Zlatar
Tara
Inos.
Banja
Ne idemRezultati

Gde ─çete na letovanje?
Gr─Źka
Turska
Bugarska
Egipat
Tunis
Crna G.
Jezero
Banja
Ne idemRezultati

Izletišta

 

Izleti┼íte   Ara─Źlijski potok  u JAGODINI

Izleti┼íte Ara─Źlijski potok na ─Éur─Ĺevom brdu nalazi se na ju┼żnoj periferiji Jagodine. Ovo omiljeno izleti┼íte Jagodinaca karakteri┼íe gusta listopadna i zimzelena ┼íuma, c nekoliko prirodnih ─Źesama, stazama za ┼íetanje, popularnim restoranom i od skora i letnjom pozornizom za odvijanje kulturnih manifestacija.
Na padinama ─Éur─Ĺevog brda nalaze se brojne vikendice i bri┼żljivo ure─Ĺeni vinogradi. Ovo izleti┼íte, sa kojeg se pru┼ża lep pogled na grad predstavlja prijatan kutak za ┼íetnje, odmor i rekreaciju.
Kraj potoka od izvora vode pitke brkati ara─Źlija, na domak grada za izlete, igru u druge u┼żitke zasadio je oazu hlada..
Tu su se ljuvbavi mnoge rodile, lova─Źke pri─Źe uz vino svodile    ┼żmurke i jurke igrali od reda i tata, i deda, i dedin deda.
Gleda u potok s neba Ara─Źlija i zadovoljno brke svija,   svako njegovo drvo, grana svaka vinuli se do oblaka

Pe─Ĺa Trajkovi─ç

Izleti┼íte Grza    kod PARA─ćINA

 

Zapadno od Para─çina u njegovoj blizini, na odvajanju od puta Para─çin Zaje─Źar nalazi se izleti┼íte Grza. Od Para─çina Graza je udaljena 19 kilometara. U gornjem toku reke Grze (u Ku─Źaju), na 400 metara nadmorske visine, ure─Ĺeno je izleti┼íte sa vikend naseljem. U neposrednoj blizini nalazi se i jezero. Reka grza, leva pritoka Crnice kod Para─çina, doti─Źe iz planine Ku─Źaja, proseca klisuru i te─Źe kroz Davidova─Źki re─Źni basen. Grza predstavlja omiljeno izleti┼íte stanovni┼ítva ovog kraja. Ovo izleti┼íte pru┼ża izvanredne uslove za lov i ribolov, a tako─Ĺe i za izletni─Źko rekreativni turizam. Znatan broj posetilaca Grze provodi po vi┼íe dana na izleti┼ítu u vikend naselju ili u turisti─Źkim objektima koji postoje na grzi.

 

Sisevac

 

Sisevac se nalazi 24 kilometara severoisto─Źno od ─ćupruje i predstavlja turisti─Źko mesto na planini Ku─Źaj. Nalazi se na izvoru reke Crnice (pritoke Velike Morave), na 360 metara nadmorske visine. Sisevac poseduje turisti─Źko naselje, sa poznatim ribnjakom pastrmke. Na podru─Źiju ovog turisti─Źkog lokaliteta su vrelo Crnice, olimpijski bazen i hotel, Manastir Sisojevac, nekada┼ínji rudnik uglja, a nizvodno od bazena je i duboka klisura Crnica. Do Sisevca vodi put od ─ćuprije kroz klisuru Ravanica.
U divnom ambijentu borove ┼íume, kraj samog vrela Crnice, nalazi se hotel ''Borje''. pored 60 le┼żajeva, gosti mogu da koriste olimpijski bazen i otvorene sportske terene.

 

 

Azur Travel

 

Sva prava zadr┼żana Agencija Autentik / Autentik.rs Popusti