Pikante Smeštaj Jagodina
apartmani i sobe jagodina Agent Lux
Apartmani Gold Crown Jagodina
Zvanicna Prezentacija Aqua Park Jagodina Zvanican Sajt
Smestaj Jagodina Apartmani Prenociste jagodinasmestaj.rs
Zvanicna Prezentacija Aqua Park Jagodina Zvanican Sajt

Deo informacija smo preuzeli iz knjige ''Kroz Jagodinu i okolinu'' koju je napisao poznati jagodinski geograf Saša Mikić

Gde ćete na zimovanje?
Kopaonik
Zlatibor
Golija
Jahorina
Zlatar
Tara
Inos.
Banja
Ne idemRezultati

Gde ćete na letovanje?
Grčka
Turska
Bugarska
Egipat
Tunis
Crna G.
Jezero
Banja
Ne idemRezultati

Izletišta

 

Izletište   Aračlijski potok  u JAGODINI

Izletište Aračlijski potok na Đurđevom brdu nalazi se na južnoj periferiji Jagodine. Ovo omiljeno izletište Jagodinaca karakteriše gusta listopadna i zimzelena šuma, c nekoliko prirodnih česama, stazama za šetanje, popularnim restoranom i od skora i letnjom pozornizom za odvijanje kulturnih manifestacija.
Na padinama Đurđevog brda nalaze se brojne vikendice i brižljivo uređeni vinogradi. Ovo izletište, sa kojeg se pruža lep pogled na grad predstavlja prijatan kutak za šetnje, odmor i rekreaciju.
Kraj potoka od izvora vode pitke brkati aračlija, na domak grada za izlete, igru u druge užitke zasadio je oazu hlada..
Tu su se ljuvbavi mnoge rodile, lovačke priče uz vino svodile    žmurke i jurke igrali od reda i tata, i deda, i dedin deda.
Gleda u potok s neba Aračlija i zadovoljno brke svija,   svako njegovo drvo, grana svaka vinuli se do oblaka

Peđa Trajković

Izletište Grza    kod PARAĆINA

 

Zapadno od Paraćina u njegovoj blizini, na odvajanju od puta Paraćin Zaječar nalazi se izletište Grza. Od Paraćina Graza je udaljena 19 kilometara. U gornjem toku reke Grze (u Kučaju), na 400 metara nadmorske visine, uređeno je izletište sa vikend naseljem. U neposrednoj blizini nalazi se i jezero. Reka grza, leva pritoka Crnice kod Paraćina, dotiče iz planine Kučaja, proseca klisuru i teče kroz Davidovački rečni basen. Grza predstavlja omiljeno izletište stanovništva ovog kraja. Ovo izletište pruža izvanredne uslove za lov i ribolov, a takođe i za izletničko rekreativni turizam. Znatan broj posetilaca Grze provodi po više dana na izletištu u vikend naselju ili u turističkim objektima koji postoje na grzi.

 

Sisevac

 

Sisevac se nalazi 24 kilometara severoistočno od Ćupruje i predstavlja turističko mesto na planini Kučaj. Nalazi se na izvoru reke Crnice (pritoke Velike Morave), na 360 metara nadmorske visine. Sisevac poseduje turističko naselje, sa poznatim ribnjakom pastrmke. Na područiju ovog turističkog lokaliteta su vrelo Crnice, olimpijski bazen i hotel, Manastir Sisojevac, nekadašnji rudnik uglja, a nizvodno od bazena je i duboka klisura Crnica. Do Sisevca vodi put od Ćuprije kroz klisuru Ravanica.
U divnom ambijentu borove šume, kraj samog vrela Crnice, nalazi se hotel ''Borje''. pored 60 ležajeva, gosti mogu da koriste olimpijski bazen i otvorene sportske terene.

 

 

Turisticka Agencija Dane Tours Jagodina

Ata Travel Jagodina

 

Sva prava zadržana Agencija Autentik / Autentik.rs Popusti